Ekonomi

Vatan Şairi Namık Kemal’in Annesinin Mezarına Afyonkarahisar Belediyesi'nden Bakım

Afyonkarahisar Belediyesi, kentin tarihine damga vurmuş önemli şahsiyetlerin mezarlarını restore etme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.  Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Ali Çetinkaya’nın Kocatepe Mezarlığı’ndaki kabrinin bakımından sonra, şimdi de Vatan Şairi..

Vatan Şairi Namık Kemal’in Annesinin Mezarına Afyonkarahisar Belediyesi'nden Bakım

Afyonkarahisar Belediyesi, kentin tarihine damga vurmuş önemli şahsiyetlerin mezarlarını restore etme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 

Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Ali Çetinkaya’nın Kocatepe Mezarlığı’ndaki kabrinin bakımından sonra, şimdi de Vatan Şairi Namık Kemal’in annesi Fatma Zehra Hanım’ın mezarı Belediye ekipleri tarafından bakıma alındı.

Geleceğe Sağlam Bir Miras

Afyonkarahisar’ın tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkmanın önemine vurgu yapan Belediye Başkanı Burcu Köksal, “Geçtiğimiz aylarda Ali Çetinkaya’nın yıllardır ihmal edilen mezarını restore etmiştik. 

Şimdi de Namık Kemal’in annesi Fatma Zehra Hanım’ın mezarını temizledik ve bakımını gerçekleştirdik. Bu çalışmalarla, şehrimizin geçmişine olan vefa borcumuzu ödüyor ve geleceğe sağlam bir miras bırakıyoruz” ifadelerini kullandı.

Namık Kemal’in Fikirleri Önemli

Başkan Köksal, fikirleriyle Cumhuriyet’in kurmay kadrosunu etkileyen Namık Kemal’in, annesi Fatma Zehra Hanım’a gereken önemi verdiklerini belirterek, “Cumhuriyet’in temel değerlerine inanan bir millet olarak, Namık Kemal’in hatırasına sahip çıkmak görevimizdir” dedi.

Vefa Borcumuz Devam Ediyor

Başkan Burcu Köksal, Ali Çetinkaya’nın mezarında yapılan çalışmaların ardından önemli adımlar atıldığını ve mezar taşına “Muharip Gazi” unvanının eklenmesi gibi detaylara dikkat çekti. 

Ayrıca, Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Milli Mücadele kahramanlarını daima rahmet ve minnetle andıklarını ifade etti.

#TarihiDeğerlerimiz #NamıkKemal #FatmaZehraHanım #Afyonkarahisar #AliÇetinkaya #VatanŞairi

source

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL