Güncel Sağlık Uncategorized

Op Dr Cüneyt İZZETNOĞLU LİMA SAGLIK GURUBUNDA

GÖZ HASTALIKLARI DALINDA adı sıkça duyulan ve Türkiye genelinde bir çok Hastası olan ye Hastaları tarafından sevecenliği ve mütavazı tavır ile tanınan İZZETİNOĞLU. İzmir’de Lima sağlık Gurubuna katılıyor .

Op Dr Cüneyt İZZETNOĞLU LİMA SAGLIK GURUBUNDA

Hastaları tarafından sevinçle karşılandı Göz hastalıkları alanında . Keratokonus, Lökokori Ve Oküler Sendromlar, Hipermetropi alanlarında adını sıkça duyuran İZZETİNOĞLU Şimdide  LİMA SAĞLIK GURUBU  Çatısı altında Gözde EKSOZOMU Başlatacaklarını söyledi …

Gazeteci Abdülkadir DURGUT ’a ÖZEL röportaj veren izzzetnöğlu Tıptaki gelişmeleri anlattı .

Durgut hocam Göz alanında adını sık sık duyuyor ve bu alanda aranılan bir Dr olduğunuzu biliyorum . peki hocan isterseniz Öncelikle yeni başlayacağınız Lima sağlık Gurubu ile başlayalım ..

OPR. DR . İZZZETİNOĞLU . Sayın Durgut Öncelikle teşekkür ediyorum ;Lima sağlık Gurubunda olmak bir ayrıcalık  AZARNEYCAN BAKUDE MEDERA  2 HASTAHANE VE MINGECEVIRDE NERGIZ HASTANESİ  İle toplam 3  Hastahane ile 3  kuruluş  Olmak üzere alanlarına ün yapan Ve Ünlü bir Prf . Olan Yönetim kurulu  başkanı Değerli Hocam Prf. DR. Haşmet Mesut Özsoy ‘un Gurubunda çalışmak elbette bir onurdur. Derim ki gidilecek yolumuz çok uzun ve  onurlu bir  yoldur . kendisine teşekkür ederim ..

Durgut  Hocam  sizin Göz hastalıkları alanında . Keratokonus, Lökokori Ve Oküler Sendromlar, Hipermetropi alanlarında adını sıkça duyduk   ama ilk defe duyuyorum Göz Hastalıklarında eksozom nedir . ?

Opr. Dr. İZZETNOĞLU :diğer adı . halk dili ile anlatayım . hücreler arası iletişimi sağlayarak yakın veya uzak olan hücreler arasında hücre içine ait hayati bilgileri düzenleyen molekülleri taşımaktadır bu sayede gözde . Retina hastalıklarının bir kısmı, son yıllarda uygulanmaya başlayan göz içi enjeksiyonlarla tedavi edilebiliyor. Bu grubun ilk sıralarında; diyabete, retina damar tıkanıklıklarına ve yaş tip sarı nokta hastalığına bağlı kanama ile ödemler yer alıyor. Genç yaşlarda ortaya çıkan ve ilerleyici görme kaybı yapan genetik geçişli retina hastalıklarında ise son yıllarda kök hücre tedavisinin gündeme geldiğine dikkat çeken opr. Dr . İZZETİNOĞLU , bu konuda öncelikle kök hücre tanımını yapmak gerektiğini belirterek, şöyle devam ediyor: “Basitçe; hücrenin en saf, en temel şekli olan bu öncül hücrenin, insan vücudunda başka hücrelere dönüşebilme yeteneği bulunuyor. Kök hücreler kendiliğinden uygun bir büyüme ortamına yerleşebiliyor, çoğalabiliyor, başka tür hücrelere farklılaşıp bunun devamı niteliğinde türler üretebiliyor. Ayrıca kendini yenileyebildiği gibi kendi hücre topluluklarının devamlılığını da sağlayabiliyorlar. Vücudun bir yerindeki zedelenmeyi takiben bu dokuyu onarabilme ve onu işlevsel hale getirebilme potansiyeline sahip oluyorlar. Bu potansiyelleri nedeniyle retinadaki hasarlı hücrelerin yerini alabildiği gibi, onları onarabilme özelliği de var. Mevcut özellikleri de kök hücrelerin pek çok hastalıkta tedavi seçeneği olarak araştırılmasına ve

kullanılmasına yol açıyor.

Bu tedavinin uygulanabilmesi birtakım kriterlere bağlı… Öncelikle, kök hücre tedavisi için göz bütünlüğünün sağlam olması gerekiyor. Gözünde şekil bozukluğu ya da küçülme olan hastalarda kök hücrenin faydası olmuyor. İkinci önemli konu ise görme düzeyi. Hiç görmeyen hasta, kök hücre uygulamasından fayda göremiyor. Dolayısıyla ideal hasta grubu, görme kaybı çok ileri olmayan kişilerden oluşuyor.

Kök hücre uygulamasının esas amacı, hastalığın ilerlemesini durdurmak. Tedavi edilen hastaların yüzde 60-80’inde görme artışı ve görme alanı genişlemesi oluşabiliyor. Cerrahi öncesi görme ne kadar iyi ise sonrasındaki görme artışı da o derece çok oluyor. Ayrıca görme alanında genişleme ve retina fonksiyonlarında da iyileşme görüldüğünü belirten, “opr. Dr . İZZETİNOĞLU Tedavi ne kadar erken aşamada yapılırsa, elde edilen sonuç da o kadar iyi oluyor. Bu nedenle erken tanı ve tedavi büyük önem taşıyor”.

Durgut :hocam Halk arasında baya yaygın bir terim var bizlerin bildiği gece körlüğü ya da tavuk karası olarak bunlarda EKOZOM  Tedavisi var mı ?

opr. Dr . İZZETİNOĞLU: Değerli Durgut Çok önemli bir bama bastınız .  bu konu halk arasında oldukça yaygındır .  eksozom  Tedavisi ile bir çok hastalık tedavi edilmektedir . Kök hücre uygulamaları en çok kalıtsal retina, optik sinir ve kalıtsal kornea hastalıklarında kullanılıyor. Uygulama yapılan retina hastalıkları arasında gece körlüğü ya da tavuk karası olarak bilinen retinitis pigmentosa, Stargardt makula distrofisi, yaşa bağlı makula dejenerasyonunun özellikle kuru tipi yani sarı nokta hastalığı ile diğer dejeneratif retina rahatsızlıkları sayılabiliyor. Optik sinir hastalıkları arasında glokom kaynaklı, idiopatik, travmatik ya da diğer nedenlerle oluşan optik atrofiler de yer alıyor. En kısa zamanda hasta kabulüne başlayacağız ..

DURGUT : Çok teşekkür ederim hocam . bizlere değerli katkılarda bulundunuz  hocam .

opr. Dr . İZZETİNOĞLU: bizleri onur e ettiniz ben teşekkür ederim .https://bolvadinhaberajansi.com.tr/


YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL